Antislip vloer

tip1

Antislip matjes

Tafel emt antslipmatje en bord eropHet gebruik van antislip matjes in het huishouden bewijst zijn waarde voor veel mensen. Een dienblad met antislip voorkomt dat (hete) dranken veiliger verplaatst kunnen worden en voorkomt  brandgevaar bij vallen. Potten kunnen op een antislipmatje gemakkelijker worden opengedraaid. Eénhandige handelingen worden gemakkelijk uitvoerbaar. Een antislip placemat bij het eten bijvoorbeeld. Antislip materiaal is los te koop of op een rol. Antislip matjes zijn er is allerlei soorten en maten.

tip2

Val veilige trap

Traptrede met antslip stripHeb je een houten trap of stenen dan bestaat er een groter gevaar op uitglijden en vallen. Voorzie je trap van liefst twee stevige leuningen. De traptreden kunnen voorzien worden van trapneuzen met antislip. Dit is een effectieve en elegante oplossing. Eenvoudige antislip strips op de treden plakken kan ook. Ook voor buitenhuis bruikbaar, in combinatie met trapmarkering voor slecht zienden.

tip3

Antislip spray

Spray bus met antislipVloer oppervlakken, baden en douchevloeren kunnen behandeld worden met een antislip spray. Lodewijk is een ervaren aanbieder van antislipoplossingen. Een doe het zelf antislip slip spray is een goede oplossing voor gebruik in en om het huis. De vloer is na het behandelen direct beloopbaar. Let op: te veel antislip is ook niet goed. Het werkt struikelen in de hand en is moeilijker schoon te houden.

tip4

Antislip coating

Met een roller wordt antislip coating aangebrachtVloeren zijn ook te voorzien van een anti slip coating. Bijvoorbeeld een twee componenten coating met korrel grip. Deze geeft hele goed eigenschappen. Het is duurzaam en maakt de vloer permanent antislip. Verkrijgbaar als transparante coating. Doe het zelf is goed te doen, maar vraagt meerdere handelingen. Voor de coating wordt eerst een primer aangebracht.

tip5

Etsen van de vloer

Persoon die uitglijdt op straatDe Zorgbalie werkt graag samen met de firma Vloer Veilig. Zij kunnen het antislip maken van je vloer perfect voor u uitvoeren. Bijvoorbeeld door deze te etsen. Bij dit proces worden microscopisch kleine gaatjes in de toplaag aangebracht, waardoor stenen vloeren antislip worden. Hierdoor wordt het gevaar voor vallen binnen en buiten kleiner. Werkt voor alle vormen van (hard)steen en natuursteen.

tip6

Vloerbedekking is favoriet

Stapel opgerolde perzenAls het gaat om veiligheid in huis, dan is vloerbedekking beter dan laminaat, hout of tegels. (Voor een rolstoelgebruiker geldt dat overigens niet). Vallen op vloerbedekking leidt tot minder schade. Liever niet allerlei losse kleedjes in huis. Die kun je beter verwijderen. Bij grote vloermatten gebruik je antislip ondertapijt. Voor mensen met dementie is vloerbedekking prettiger.

tip7

Goed stevig schoeisel en antislipsokken

Voorbeeld van een antislip sok tegen vallenGoed stevig schoeisel is ook voor binnenshuis aan te bevelen voor mensen met beperkingen in de mobiliteit. Er bestaan goede pantoffels met antislip of antislip sokken, voor wie dat fijner vindt. Deze sokken hebben rubberen nopjes onder de zool die er voor zorgen dat je meer grip hebt tijdens het lopen en minder kans op vallen. Ze zijn echt top!

tip8

Antislipmat

Foto van badkuip met antislip mat erinEen simpele antislipmat of douchemat moet elke oudere in huis hebben. Zeker de combinatie met zeep, shampoo en bukken maakt het risico op uitglijden en vallen groter. Vallen in de douche en bad leiden vaak tot groter letsel. Een goede latex (rubberen) antislipmat met zuignappen hecht zich goed aan het gladde oppervlak en scheelt heel veel.

tip9

Antislip stickers

Antislip stickers zijn kant en klaar en plak je op de vloer, in het bad of in de douche. Verkrijgbaar als voorverpakte (12) langwerpige strips of als losse afbeeldingen.

tip10

Antislip tape

rol antislip tapeAntislip tape heb je in twee kwaliteiten. Een soort  waar je met blote voeten op kunt lopen en en grovere tape met een oppervlak als schuurpapier. Beide soorten worden verkocht in verschillende grofheden, voor meer of minder wrijving. De meeste antislip tapes zijn beschikbaar in diverse kleuren en afmetingen, denk hierbij ook aan kant en klare vormen zoals bijvoorbeeld voetstappen. Toepassingen: op de trap, in bad, in de douche, buiten en noemen maar op. Gewoon bij de bouwmarkt of webwinkel.