Camera's ophangen om te je ouders thuis te kunnen volgen draagt niet bij aan privacy. Life Style Monitoring wel. Het helpt je om op afstand te kunnen volgen hoe het thuis gaat. Dat scheelt je tijd, energie en zorgen. Het geeft je rust.

Verminder je zorgen voor € 15,- per maand

Vraag meer informatie aan!

Sensara Home Care biedt een voor iedereen bereikbare oplossing voor een technologie die 10 jaar geleden nog een vermogen kostte. De komst van slimme, zelf lerende algoritmen en 4G internet maakte dit mogelijk.

Maak je woning slimplaatje van tablet met huiscontrole

Stel je woont alleen. Of je ouders. Dan is het prettig dat in één oogopslag kun zien dat alles OK is. Dat is een zorg minder. Zeker voor de mantelzorger die op afstand woont. Sensara biedt de techniek om dit vertrouwen op te bouwen. En meer. Door de woning intelligent te maken met slimme sensoren wordt het mogelijk om het gedrag van de bewoner echt te leren begrijpen, er patronen uit te halen en afwijkingen te registeren. Hierdoor worden niet alleen calamiteiten geregistreerd maar worden afwijkingen in het gedrag  vroegtijdig opgemerkt. Problemen kunnen al worden gesignaleerd voor het te laat is. Dat is de kracht van Sensara.

Activiteiten monitoren

mevrouw in de keuken een boterham smeertWe kunnen aan de hand van onze dagelijkse activiteiten aflezen of het wel of niet goed met ons gaat. Wie ziek is blijft binnen of zelfs in bed. Wie een druk sociaal leven gaat vaak naar buiten. Met Leef Stijl Monitoring is het activiteiten patroon te volgen. Elke dag wordt een overzichtelijk rapportje geproduceerd in de App. Aan de hand van groen / oranje / rood worden allerlei dagelijkse activiteiten, zoals verplaatsen in huis, toiletgebruik, keukengebruik, naar buiten gaan weergegeven in grafieken. In één oogopslag zie je of er iets afwijkend is ten opzichte van de normale dagelijkse routine. Een automatisch alarm wordt verstuurd in geval van een plotseling calamiteit, zoals een

ernstige val in huis. Uit onderzoeken van de afgelopen jaren is bewezen dat het systeem bijdraagt aan meer gezondheid en meer welbevinden van alleen wonende mensen. Zeker als zij geconfronteerd worden met beperkingen of gezondheidsproblemen.

Voor wie?

Dit is technologie van nu. Maar voor de toekomst van grote waarde. Het voorkómen van problemen is een belang van iedereen. De thuiswonende oudere, zijn / haar mantelzorgers en familie, de thuiszorgorganisatie en de overheid. Want de zorg wordt gemakkelijker, veiliger en goedkoper.

Doe het zelf

open doos met Sensara sensorenHet systeem is makkelijk zelf te installeren. Je kiest zelf welke informatie gedeeld mag worden en welke niet. De Zorgbalie heeft enthousiaste vrijwilligers die je (in Zeeland)  hierbij graag helpen. Moet je doen. Het geeft je meer rust, meer veiligheid in huis en als er wat mis lijkt te zijn een vroeg signaal. Het kan voor € 15,00 in de maand. Dat is een stuk minder dan een tank benzine.

 

Zorgverzekeraars, gemeenten en zorgorganisaties zetten deze systemen inmiddels ook in. Terecht, want het ontlasten van mantelzorgers heeft voor hen een hoge prioriteit. De Zorgbalie is officieel partner van Sensara Home Care.