Wij geloven sterk in de kracht van samenwerking in thuiszorg. Voor mensen die thuiszorg nodig hebben is er vaak van alles aan de hand. Dat vraagt samenwerking tussen allerlei partijen.

Wilt u contact met een wijkverpleegkundige?

Vraag hier afspraak aan!

Als je thuiszorg nodig hebt, voor jezelf of een naaste, is het best lastig om een passende zorgaanbieder te vinden. De Zorgbalie helpt daarbij. Wij zijn onafhankelijk en kunnen je, afhankelijk van je vragen en wensen in contact brengen met verschillende aanbieders uit de regio.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Je belt of mailt en nog dezelfde dag maken we een afspraak om in gesprek te gaan over de wensen en behoeften aan bijvoorbeeld wijkverpleging. In dit gesprek besteden we aandacht aan de persoonlijke situatie, de zorgvraag, mantelzorg situatie.

Wat voor soort thuiszorg?

Wijkverpleging meet bloeddruk bij meneerHet kan zijn dat je al weet wat je zoekt. Vaak is dan niet zo en helpen we je. Is het voor tijdelijk of langdurig? Zoek je ondersteuning  bij wassen, aankleden of steunkousen? Of ook verpleegkundige handelingen, zoals wondverzorging of injecties geven. Of misschien iemand in huis voor 24 uur in de laatste levensfase.

Wat verwacht je van de zorg?

Je geeft aan wat je verwacht van de thuiszorg. Of je bijvoorbeeld het liefst steeds dezelfde gezichten ziet en niet teveel verschillende zorgverleners. Of je de zorg liever op vaste tijden wilt. Dat soort dingen. Een natuurlijk over de kosten, PGB of Zorg in Natura.

Het contact met zorgprofessionals

Wijkzuster bij mevrouw thuisWij brengen je vervolgens in contact met een wijkverpleegkundige. Zij gaat over de indicatie voor de thuiszorg. Dat is belangrijk voor de zorgverzekeraar. Afhankelijk van de vraag brengen we je ook in contact met een ergotherapeut. Deze spreekt met een aantal praktische zaken door die voor de thuiszorg belangrijk zijn, zoals bed, douche, toilet of misschien zorg hulpmiddelen en aanpassingen. Kijk bijvoorbeeld eens bij de zorg rondom het bed en op het toilet.

Mevrouw met formulieren in de weerAls we meerwaarde zien voor extra, ondersteunende technologie, zoals beeldzorg, dan bespreken we dit met je. Dit is bijvoorbeeld een verpleegkundig spreekuur via tablet of computer. Heel makkelijk in gebruik en het wordt vergoed door de zorgverzekeraar.

Wil je meer weten of wil je in gesprek over de mogelijkheid?  Neem gerust contact met ons op.