Thuishulp van de Zorgbalie

De Zorgbalie is in Zeeuws Vlaanderen een van de grootste aanbieders van Thuishulp of Huishoudelijke Hulp. We werken dagelijks voor de gemeente Hulst, Terneuzen en Sluis.

Kun je wel wat ondersteuning gebruiken?

Vraag nu huishoudelijke hulp aan!

Thuishulp via de gemeente

Thuishulp of huishoudelijke hulp is een vorm van thuiszorg die gesubsidieerd worden via de gemeente. Het is een zogeheten maatwerkvoorziening. Dat wil zeggen dat de toegang tot deze vorm van ondersteuning wordt geregeld via een onderzoek of keukentafelgesprek. Organisaties als de Stichting Hulst voor Elkaar, Aan-Z  of Porthos voeren dit uit voor de gemeenten. Zij bepalen of u er wel of niet voor in aanmerking komt. Er moet dan sprake zijn van lichamelijke of geestelijke beperkingen. Indien er een indicatie wordt gegeven is dit voor een beperkt aantal uren, bijvoorbeeld 3 uur per 14 dagen, 2 uur per week of allerlei variatie.

Thuis hulp maakt toilet schoon

Wat doet een Wmo Thuishulp wel en niet?

Wie betaalt, bepaalt is het gezegde. Mensen die via de gemeente Hulst, Terneuzen of Sluis thuishulp ontvangen betalen daarvoor een eigen bijdrage. Dit wordt via het CAK (landelijke overheid) verrekend. Alle overige kosten worden door de gemeente betaald. Dit heeft als gevolg dat de gemeente ook bepaalt wat er wel en niet kan.

De mensen van de Zorgbalie bieden ondersteuning in het huishouden. Wel tot de taken behoren schoonmaak van sanitair, slaapkamer, keuken en woonkamer. Met namen het zwaardere werk dus.  We helpen bij een gezond, schoon en leefbaar huis.

Huishoudelijk hulp aan het dweilen

Particuliere thuishulp en PGB Hulp

Je kiest ervoor om je thuishulp zelf te regelen en niet via de gemeente.  Dat kan. De Zorgbalie biedt particuliere thuishulp aan. Er is een minimale afname van 3 uur per maand aaneengesloten hulp. Let op: de Zorgbalie biedt particuliere thuishulp aan mensen die als gevolg van een langdurige aandoening of beperking hinder ondervindt om zelf het huishouden te doen. De Zorgbalie is immers geen schoonmaakbedrijf.

Ook voor mensen die een PGB (WLZ) hebben kunnen bij de Zorgbalie terecht voor thuishulp. Informeer naar de mogelijkheden en de voorwaarden.

Ondersteuning bij letselschade

Als u het slachtoffer bent van een verkeersongeval, een arbeidsongeval of een ongeval in de privésfeer waarvoor een ander aansprakelijk is, dan heeft u recht op vergoeding van uw schade. De Zorgbalie heeft jarenlange ervaring met praktische ondersteuning na letselschade. We brengen u in contact met de beste letselschade advocaten. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.