Mantelzorg ondersteuning

We zorgen gewoon voor elkaar. Dat is logisch. Maar als je langdurig mantelzorg moet bieden kan dit flink belastend zijn. Goed te weten dat je af en toe ook iemand kunt inhuren.

Kun je wel een steuntje in de rug gebruiken?

Vraag mantelzorg ondersteuning aan!

Mantelzorg geven wordt door bijna alle mensen als positief, waardevol en zingevend ervaren. Maar het is ook zwaar. De Zorgbalie kan je daarbij helpen.

We helpen je aan informatie

icoontje steunkousenVeel mantelzorgers zijn door schade en schande wijzer geworden. Hebben zelf allerlei wielen uitgevonden. Pijnlijk en jammer. Met deze website proberen we daar wat aan te doen. We delen onze kennis en de ervaringen van vele mantelzorgers in de vorm van van praktische mantelzorg tips en adviezen.

We luisteren naar je

jongetje met een blikje aan zijn oorHet helpt om af en toe je verhaal te kunnen doen. Blijft niet rondlopen met dingen die je moeilijk vind, maar bespreek ze. Met huisarts, thuiszorg of met ervaringsdeskundigen. We bellen klanten die dat fijn vinden gewoon op of zij bellen ons. Gewoon voor en praatje. Of, soms voor advies. Blijf er niet mee rondlopen. Bel ons of stuur een berichtje.

We regelen dingen direct

Juffrouw aan de telefoon die dingen regelt

Moe om het altijd zelf te moeten doen? Besteed af en toe taken uit. Huur iemand in. Voor administratieve dingen, allerlei regeltaken, het huishouden. Maar ook gewoon voor de gezelligheid, zodat de mantelzorger even ontlast wordt. Vaak regelen familieleden samen het inhuren van iemand en delen de kosten. Kortom: we regelen dingen voor je.

We bedenken technische oplossingen

Hand met Smaertphone met Sensara erop

Maak je je zorgen? Misschien kan slimme techniek een deel van deze zorg nemen. Er is technisch heel veel mogelijk. Door bijvoorbeeld leef stijl monitoring. Ofwel op afstand te volgen hoe het (thuis) gaat. Mantelzorg 2.0 dus. Voor meer veiligheid, een oogje in het zeil houden, val preventie, brandpreventie. Het is er allemaal. We hebben de kennis en regelen het voor je als je wilt.

 

Gemeenten en zorgverzekeraars zijn heel actief om mantelzorgers te ondersteunen. Zij proberen vrijwilligers in te zetten, maar vaak lukt dat niet of in onvoldoende mate. Wij bieden een alternatief. Bel ons, mail ons of loopt gewoon eens even binnen. Heeft u specifieke vragen dan zal onze wijkverpleegkundige of ergotherapeut u te woord staan. Er is misschien meer mogelijk dan u denkt.